Vizsga jelentkezés módja

Jelentkezéshez kérjük, hogy töltse ki az alábbi jelentkezési lapot és juttassa el hozzánk aláírva. Elküldheti beszkennelve email-en (info@prince2vizsga.hu) vagy faxon (+36-1-288-0177).

A jelentkezést visszaigazoljuk, kiállítjuk és megküldjük a vizsgadíjról szóló számlát. A vizsgadíj beérkezése után emlékeztetőt küldünk a vizsgával kapcsolatos teendőkről.Vizsga rövid leírása

PRINCE2 Foundation
 • Rendelkezésre álló idő: 60 perc + 15 perc nem angol anyanyelvű vizsgázók számára
 • Vizsga jellege: 75 db kérdésből álló feleletválasztós teszt, melyből 70 kérdés kerül pontozásra
 • Papír vagy számítógépes: számítógépes
 • Sikeres vizsgához szükséges pontok száma: Minimum 35 pont
 • Megengedett segédeszközök: Nem használható semmilyen segédeszköz
 • Vizsga nyelve: Angol
PRINCE2 Practitioner
 • Rendelkezésre álló idő: 150 perc + 40 perc nem angol anyanyelvű vizsgázók számára
 • Vizsga jellege: 80 kérdésből álló feleletválasztós teszt
 • Papír vagy számítógépes: számítógépes
 • Sikeres vizsgához szükséges pontok száma: Minimum 44 pont
 • Megengedett segédeszközök: A PRINCE2 kézikönyv használata megengedett, azonban jegyzetet, plusz lapokat nem tartalmazhat a könyv
 • Vizsga nyelve: Angol
 • A vizsgajelentkezés előfeltétele: sikeres PRINCE2 Foundation vizsga
  vagy a vizsgára való jelentkezéskor is még érvényes alábbi minősítések:
  - Project Management Professional (PMP) - Certified Associate in Project Management (CAPM) - IPMA Level A® (Certified Projects Director) - IPMA Level B® (Certified Senior Project Manager) - IPMA Level C® (Certified Project Manager) - IPMA Level D® (Certified Project Management Associate)

Vizsga díja

PRINCE2 Foundation vizsga: 109.500 Ft + Áfa

PRINCE2 Practitioner vizsga: 169.500 Ft + Áfa

A vizsgához ajándékba adunk E-learning hozzáférést, melynek segítségével könnyebben fel fog tudni készülni a vizsgára. Az E-learninggel kapcsolatos további részletekért kérjük látogasson el honlapunkra vagy keresse munkatársainkat a következő elérhetőségek egyikén info@masterfield.hu vagy +36 1 288 0176.

A vizsga díjának beérkezése a vizsgára bocsátás feltétele. A vizsga lemondása vagy átütemezése a vizsgára való jelentkezést követően nem lehetséges, a befizetett összeget visszafizetni nem áll módunkban.

Jelentkezés menete

Az online vizsgára a választott időpont előtt legkésőbb 10 munkanappal kell bejelentkezni a vizsgahelyszín és időpont megjelölésével. Ezt a honlapunkról letölthető jelentkezési lappal tudja megtenni az info@prince2vizsga.hu e-mail címen. A bejelentkezést követően a vizsgát már nem lehet lemondani vagy átütemezni, a díjat nem áll módunkban visszatéríteni.

Vizsgahelyszín követelményei

 • Zárt szoba vagy terem, ahol mások nem tudják megzavarni
 • Jól megvilágított és csendes

Amire ügyeljen

 • A vizsgateremben más ne tartózkodjon, illetve benyitással ne tudják megzavarni
 • Minimális legyen a belső térre néző üvegfelület
 • Kövesse a vizsgabiztos utasításait

Practitioner vizsgán használható könyv: Managing Successful Projects with PRINCE2 2009 Edition

Technikai követelmények

Asztali számítógépen vagy laptopon tudja a vizsgát elvégezni. Továbbá webkamerára és mikrofonra szüksége lesz a vizsga során. Illetve egy kis tükörre, amit feltartva meg tudja mutatni a vizsgabiztosnak, hogy a monitor széleihez, illetve a billentyűzethez semmi sincsen hozzáerősítve. Természetesen nem beépített kamera esetén magát a kamerát is lehet használni erre a műveletre.

Vizsga menete

A vizsga honlapján regisztrálni kell, ahol le lehet ellenőrizni, hogy a számítógépe megfelel-e szükséges technikai követelményeknek. A vizsga napján az utasításoknak megfelelően egy programot le kell töltenie, melynek segítségével a vizsgabiztos felcsatlakozik az Ön gépére. (Amennyiben munkahelyi számítógépen szeretné a vizsgát letenni, kérjük, előre ellenőrizze, hogy ehhez rendelkezik-e a szükséges jogosultságokkal.) A vizsga végeztével, ha kilép a programból ez a felügyelet meg fog szűnni. A vizsgabiztos első lépésként meg fogja kérni, hogy érvényes személyazonosításra alkalmas igazolvánnyal (személyigazolvány, jogosítvány, útlevél) azonosítsa magát. Amennyiben a vizsgán lehet könyvet használni (Practitioner vizsga esetében) a felügyelő megkéri Önt, hogy mutassa be a könyvet, hogy az nem tartalmaz plusz lapokat és jegyzetet (szövegkiemelés vagy fejezet elhatároló megengedett). Továbbá a gép környezetét is ellenőrizni fogja és azt is, hogy más program nincs-e megnyitva a számítógépen.

Vizsga utóélete

Sikeres vizsga esetén a tanúsítványt elektronikus formában a vizsgaszerv fogja megküldeni Önnek e-mailben.